Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Startende ondernemers

Er komt veel kijken bij het starten van een bedrijf. Wilt u ondernemer worden? Of bent u startende ondernemer? Dan kunt u bij verschillende organisaties en websites terecht voor meer informatie, adviezen en tips om zo goed mogelijk van start te gaan.

Goed van start!-bijeenkomst 8 maart 2023

Ben je net gestart met je eigen bedrijf of heb je plannen om te starten? Kom dan donderdag 8 maart vanaf 19.00 uur naar onze gratis Goed van start!-bijeenkomst bij ‘t Brodshoes in Rijssen en laat je inspireren door collega ondernemers.

Dat moet toch anders kunnen?

Dat dachten Thies Makkinga en Johan Schultink toen ze bijna 5 jaar geleden in Rijssen met Cloud it Out begonnen. Met hun online werkplekoplossingen zijn al veel bedrijven geholpen. Op hun eigen wijze en soms eigenwijze manier hebben ze een bedrijf neergezet dat blijft groeien. Johan en Thies nemen je mee in een verhaal van ambitie en inspiratie, groei, vallen en opstaan, samenwerken en leren.

Ook wordt ingegaan op een meerdaags-programma welke we aanbieden aan startende ondernemers. Hierin worden jonge ondernemers voorzien van handige tools en informatie op het gebied van onder meer leiderschap, marketing en financiën. Deze dagen worden verzorgd door een businesscoach, aangevuld met een vakspecialist, in samenwerking met Businessclub Bij de Tijd. En je krijgt een ervaren ondernemer als buddy toegewezen.

Uiteraard wordt deze avond afgesloten met een gezellige netwerkborrel!

Aanmelden

Ben jij erbij op woensdag 8 maart? Wij zien je graag! Deelname is gratis, maar aanmelding is gewenst! Dit kan door een mail te sturen naar ondernemer@rijssen-holten.nl. Heb je vooraf nog vragen? Neem dan contact op met Annemiek Mensink, accountmanager bedrijven, via 06-12645469 of amensink@rijssen-holten.nl.

Nieuwsbrief

Ben je al bekend met de nieuwsbrief voor ondernemend Rijssen-Holten? Hierin staat informatie van én voor onze ondernemers. Wil je de nieuwsbrief voortaan ook in ontvangen? Aanmelden kan via www.rijssen-holten.nl/ondernemersrh.

3-daagse training Goed van start!

Om startende ondernemers te ondersteunen, organiseert de gemeente samen met Businessclub Bij de Tijd een trainingsprogramma. Het trainingsprogramma bestaat uit een startersbijeenkomst en 3 trainingsdagen. Tijdens de trainingsdagen krijgen de startende ondernemers handige hulpmiddelen en informatie van een businesscoach en specialist uit het netwerk. Naast praktische opdrachten en het krijgen van ervaring en kennis is ook netwerken een belangrijk onderdeel van de trainingsdagen. De training wordt 3 keer aangeboden in 2023.

Inhoud van de training

De training bestaat uit een startbijeenkomst en 3 trainingsdagen. Tijdens de trainingsdagen staat iedere keer een ander onderwerp centraal. Hieronder vindt u per trainingsdag de mogelijke onderwerpen. De defintieve onderwerpen bepalen wij in afstemming met de deelnemers.

Dag 1

Missie, visie en strategie: begin met het eind voor ogen.

Dag 2

Leiderschap: wie ben ik als startpunt voor mijn doorbraak.

Dag 3

Finance: Lijd jij onder geldzaken of leid jij je geldzaken. Marketing:  dé machine voor zichtbaarheid.

De Startversneller is er voor mensen die serieuze plannen hebben om een bedrijf te starten, maar ook voor ondernemers die al zijn begonnen. Door middel van coaching en opleiding ontwikkelen we je ondernemersvaardigheden, we attenderen je op interessante bijeenkomsten en breiden je netwerk uit door je met organisaties en personen in contact te brengen die je helpen bij de groei van je onderneming. Je kunt in aanmerking komen voor een voucher van maximaal € 1000,-, die je in kunt zetten voor een coachingstraject. Daarnaast kun­ je een tweede voucher aanvragen voor het doen van een vakgerichte opleiding of training. De gemeente Rijssen-Holten ondersteunt dit initiatief vanuit de Provincie Overijssel. Als aangewezen ondernemershub worden in Rijssen-Holten intervisiebijeenkomsten gepland. Kijk voor meer informatie op www.destartversneller.nl.

Starten in Twente is hét online platform voor startende ondernemers. Het is een initiatief van Twentse gemeenten en ROZ. Op de website van Starten in Twente vindt u belangrijke informatie over het starten van een bedrijf. Ook kunt u hier terecht voor advies en een overzicht van ondernemersverenigingen en netwerken. Op de website vindt u praktische tools om uw bedrijf te testen, klanten te leren kennen of markten te verkennen.

Het ROZ werkt voor en in opdracht van bijna alle gemeenten in Twente en de Achterhoek en andere overheden. Het doel van ROZ is ondernemerschap stimuleren door samen te werken met veel verschillende organisaties, bedrijven en instellingen. Bij ROZ vindt u informatie over hoe u goed voorbereid van start gaat, tips, adviezen en antwoord op veelgestelde vragen.

Heeft u vragen over het ondernemerschap in Rijssen-Holten? Neem dan contact op met Annemiek Mensink of Vera Hakenberg, accountmanagers bedrijven bij de gemeente.