Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Wijzigingen in het horecabedrijf

Als er wijzigingen zijn in uw horecabedrijf, dan geeft u dat aan ons door. Denk hierbij aan: een interne verbouwing, het gebruiken of vergroten van een terras, u neemt nieuwe medewerkers aan of uw rechtsvorm wijzigt.

Komt er een nieuwe leidinggevende? Of vertrekt een leidinggevende? Geef dit aan ons door. De leidinggevende kan meteen aan het werk, zodra de ondernemer de ontvangstbevestiging heeft ontvangen van de melding. De gemeente controleert de achtergrond van de leidinggevende, bijvoorbeeld of hij of zij een strafblad heeft.

Een alcoholvergunning is persoonlijk en verbonden aan een pand. Een alcoholvergunning kan nooit overgedragen worden aan een andere ondernemer. Dan is een nieuwe vergunning nodig.

  • Een registratie in het Register Sociale Hygiëne van alle op het aanhangsel genoemde personen. Ook de personen die genoemd worden in een bepaalde rechtsvorm (zoals eenmanszaak of BV) hebben een registratie in het Register Sociale Hygiëne nodig.
  • Kopieën van geldige arbeidsovereenkomsten van alle leidinggevenden die in loondienst zijn.

Register Sociale Hygiëne

Per 1 juli 2023 is er een nieuw register Sociale Hygiëne. Staat u op dit moment bij SVH in het register Sociale Hygiëne, dan geven zij uw gegevens doorgegeven aan VWS en de Lcsh. Maar dan staat u nog niet in het nieuwe register.

Opnieuw bevestigen van uw registratie

Het is belangrijk dat u uw registratie opnieuw bevestigt in het nieuwe register. U heeft hiervoor maximaal 5 jaar de tijd, dus tot 30 juni 2028. Wij raden u aan dit zo snel mogelijk te doen, zodat u het niet vergeet. Herbevestigen van uw registratie is gratis. U gaat hiervoor naar www.registersocialehygiene.nl/registratie-herbevestigen en hier volgt u 4 stappen:

  • Controleer de voorwaarden
  • Log in op ‘Mijn Register Sociale Hygiëne’ met uw DigiD
  • Vul het aanvraagformulier in op ‘Mijn Register Sociale Hygiëne’
  • U staat geregistreerd in het Register Sociale Hygiëne

Wijzigingen geeft u door via het online formulier. Hierbij stuurt u mee:

  • Adresgegevens van het horecabedrijf.
  • Plattegrond met de afmetingen van de ruimtes in het horecabedrijf.
  • Plattegrond van het terras.