Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

WhatsApp-groep voor winkeliers

Met elkaar zorgen we voor een veilige woon- en leefomgeving. We zien hiervoor burgerinitiatieven om dit te realiseren. Een voorbeeld van een dergelijk burgerinitiatief is het instellen van een WhatsApp-groep voor winkeliers. De gemeente Rijssen-Holten faciliteert hierin.

WhatsApp is een berichtensysteem voor smartphones. Hierbij wordt gebruik maakt van een internetverbinding, waardoor er geen kosten per bericht betaald hoeven worden (zoals bij een sms). Via WhatsApp wisselen inwoners onderling makkelijk en snel informatie uit.

De oprichting van deze WhatsApp-groepen is een burgerinitiatief waarbij de gemeente alleen faciliteert. Aan de deelname van een WhatsApp-groep zijn door de initiatiefnemers een aantal spelregels & een handleiding opgesteld. Deze kunnen gebruikt worden bij het opstarten van een WhatsApp-groep. De politie leest mee, zodat daders sneller gepakt worden. Het is wel van belang om voor het daadwerkelijk inschakelen van de politie eerst 112 te bellen.

Wilt u zich aanmelden voor een WhatsApp-groep? Dan kan dat via het digitale formulier. De aanmeldingen komen binnen bij de Winkeliersvereniging HABI via whatsapprijssen@gmail.com. Zij verwerken de aanmeldingen. De gemeente Rijssen-Holten gebruikt deze gegevens niet voor andere doeleinden.

Voor meer informatie over de WhatsApp-groepen kunt u terecht bij uw wijkagent. Wilt u weten wie uw wijkagent is? Kijk dan voor meer informatie op de website van de politie. Daarnaast zijn er ook twee Whatsapp-groepen voor burgers opgericht. Meer informatie daarover is hier te vinden.