Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kleding inzamelen voor een goed doel

Gebruikte kleding en textiel is vaak geschikt om opnieuw te gebruiken. Het is daarom belangrijk gebruikte kleding en textiel in textiel apart in te zamelen, zodat het niet in het restafval terecht komt.  

Kleding en schoenen inleveren

Voor het inleveren van kleding en schoenen staan op verschillende plaatsen in Rijssen en Holten kledingcontainers van het Leger des Heils. De kledingcontainers staan op plaatsen waar veel mensen komen, zoals op parkeerterreinen bij supermarkten. U vindt een overzicht van de locaties in de app Afvalwijzer of op de website.

Kleding aan huis ophalen

Soms halen verenigingen of instellingen kleding huis-aan-huis op. Wilt u oude kleding en schoenen ophalen voor een goed doel? Vraag dan eerst toestemming bij de gemeente. Er is namelijk een vrijstelling nodig van het verbod om huishoudelijke afvalstoffen in te zamelen. Dit staat in de Afvalstoffenverordening gemeente Rijssen-Holten 2016. De opbrengst van de kledinginzameling is altijd bestemd voor een goed doel. 

Wij verlenen alleen aan plaatselijke verenigingen en instellingen toestemming om huis-aan-huis kleding in te zamelen. Het gaat daarbij om verenigingen en instellingen die in Holten of Rijssen gevestigd zijn en daar hun activiteiten houden.