Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Hulp bij vervoer

Misschien kunt u door uw ouderdom, beperking of ziekte niet meer zelfstandig reizen. Of vindt u het moeilijk u te verplaatsen in en om uw woning. Daardoor kunt u bijvoorbeeld geen boodschappen doen. Of kunt u geen andere mensen meer ontmoeten.

Vaak willen mensen in uw omgeving helpen. Bijvoorbeeld uw familie, vrienden of vrijwilligers. Ook via Buurtkracht kunt u in contact komen met vrijwilligers. Misschien zijn er voorzieningen in de buurt waar u gebruik van kunt maken. Voorbeelden van deze voorzieningen zijn de boodschappendienst, een bezorgdienst, FlexRRReis, Taxi voor Iedereen of de Vroemmm leenmobiel. Bij steeds meer supermarkten kunt u ook online boodschappen bestellen en deze laten bezorgen.

Lukt dit niet? Meld dan uw hulpvraag bij de gemeente. Wij gaan dan met u in gesprek om te kijken naar de mogelijkheden.

Aanvraag

Zo meldt u uw hulpvraag bij de gemeente:

 • Dien uw ondersteuningvraag digitaal in. Dit mag u zelf doen, maar iemand anders mag dat ook voor u doen. Bijvoorbeeld een familielid of mantelzorger.
 • Heeft u niemand in uw omgeving die u met de aanvraag kan helpen? Via het Sociaal VraagPlein is er onafhankelijke cliëntondersteuning beschikbaar.
 • Wij maken met u een afspraak voor een gesprek. Bij dit gesprek mag iemand anders aanwezig zijn. Bijvoorbeeld uw partner of een cliëntondersteuner.
 • Tijdens het gesprek bespreekt we samen uw hulpvraag, zoals:
  • Wat kunt u nog zelf?
  • Wat kunnen mensen in uw omgeving voor u doen?
  • Zijn er gemeentelijke voorzieningen die uw probleem kunnen oplossen?
 • Na het gesprek maken wij een plan van aanpak.
 • Staat in het plan dat u een maatwerkvoorziening nodig heeft? Dan kunt u daarna een aanvraag doen bij de gemeente, bijvoorbeeld voor een rolstoel of scootmobiel.

Op de website van Rijksoverheid vindt u hierover meer informatie.

Neem contact op met het Sociaal Vraagplein. Zo bereikt u ons:

Wij kunnen om een eigen bijdrage vragen. De eigen bijdrage is maximaal € 19,- per maand. Het gaat hier om de bijdrage vanuit de Wmo.

Taxi voor Iedereen valt hier buiten. Hiervoor geldt een eigen bijdrage van € 30,- per maand en € 2,- per rit. Als u uitsluitend naar de dagbesteding reist dan geldt de bijdrage per rit niet.