Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Vroemmm, de leenmobiel

Bent u niet meer zo mobiel, maar wilt u toch af en toe graag winkelen, een bezoek brengen aan familie of kennis of er gewoon even op uit? Of u moet voor een afspraak naar de dokter, tandarts of specialist? Dan kunt u een scootmobiel lenen: Vroemmm de leenmobiel.

Deze gratis leenmobielservice is er voor inwoners van de gemeente Rijssen-Holten:

  • met een langdurige beperking in mobiliteit
  • met een Wmo-indicatie van de gemeente
  • zonder een eigen scootmobiel

Scootmobielpool

Voor iedereen met een beperking in mobiliteit heeft de gemeente Rijssen-Holten een scootmobielpool opgezet. Deelnemers aan de pool kunnen gebruikmaken van Vroemmm, de leenmobiel. Hiervan zijn er 7 beschikbaar. Het uitlenen en innemen van de scootmobielen verzorgt De Sterkerij. Zij brengen de scootmobiel op het door u gewenste tijdstip aan huis: schoon, opgeladen en klaar om te vertrekken. En ook zorgen zij voor het weer ophalen van de scootmobiel. U kunt gebruikmaken van deze service wanneer u dat wilt.

Om in aanmerking te komen voor deelname aan de scootmobielpool, doorloopt u de volgende stappen:

  1. U dient een aanvraag in bij het Sociaal VraagPlein van de gemeente.
  2. Een Wmo-consulent beoordeelt of u in aanmerking komt voor de pool.
  3. Als u in aanmerking komt voor de pool, dan legt u een rijvaardigheidstest af.
  4. Bent u geslaagd voor de test? Dan ontvangt u een beschikking met een registratienummer.
  5. Met het registratienummer kunt u gratis gebruikmaken van een leenmobiel.

Er zijn geen kosten verbonden aan het lenen van Vroemmm, de leenmobiel. U betaalt ook geen eigen bijdrage of borg.

Het reserveren van Vroemmm, de leenmobiel doet u minimaal 1 dag van tevoren via:

  1. telefoonnummer (0548) 54 38 59. Dit kan op werkdagen tussen 08.00 en 16.00 uur; of 
  2. e-mail: info@desterkerij.nl

Het bezorgen en afhalen van de leenmobiel vindt plaats tussen 08.15 en 15.45 uur. Heeft u het vervoermiddel al aan het begin van de dag nodig? Reserveer hem dan de voorgaande dag vóór 15.00 uur. Tip: Houd uw registratienummer bij de hand als u telefonisch gaat reserveren. Mail naar info@desterkerij.nl om de leenmobiel te reserveren. Geef hierbij aan wanneer u de scootmobiel wilt lenen en tot wanneer. Vermeld hierbij ook uw registratienummer.

Lenen in het weekend

Als u de scootmobiel in het weekend nodig heeft, dan vindt de bezorging op vrijdag plaats (tussen 15.15 en 15.45 uur). Het ophalen gebeurt de maandag erna om 08.15 uur. Bij aflevering ontvangt u een acculader, een gebruikershandleiding en een beschermhoes.

Als u de reservering van de leenmobiel wilt annuleren, doet u dit dan minimaal 2 uur voor het afgesproken tijdstip. Dit kan via info@desterkerij.nl of (0548) 54 38 59.

De leenmobiel wordt op de afgesproken dag en tijd bij u bezorgd en weer afgehaald. Houd rekening met 15 minuten speling (eerder of later). Zorgt u ervoor dat u of iemand anders bij u thuis de sleutel van de scootmobiel in ontvangst kan nemen. Dit geldt ook voor het weer ophalen van de scootmobiel. De accu van de leenmobiel is bij bezorging altijd volledig opgeladen. Met een volle accu kunt u circa 40 kilometer rijden.

Storing

Bij een storing aan de leenmobiel kunt u op werkdagen van 08.00-16.00 uur contact opnemen met De Sterkerij. Dit kan via telefoonnummer (0548) 54 38 59 of per e-mail: scootmobielpool@desterkerij.nl. Op andere tijdstippen en in het weekend kunt u een storing doorgeven aan Medipoint via telefoonnummer (088) 124 81 25.

Schade

Eventuele schade aan de leenmobiel geeft u door aan de medewerker van De Sterkerij die de leenmobiel weer ophaalt. Ook kunt u hierover De Sterkerij bellen of mailen.

Klacht

Mocht u een klacht hebben, dan kunt u ook met De Sterkerij contact opnemen per telefoon of e-mail. Vermeld hierbij altijd uw naam en registratienummer, een omschrijving van de klacht en datum/tijdstip van de gebeurtenis.

Voor meer informatie over Vroemmm, de leenmobiel kunt u terecht bij het loket van het Sociaal VraagPlein in het gemeentehuis in Rijssen of het Kulturhus in Holten. U kunt uw vragen ook mailen naar: sociaalvraagplein@rijssen-holten.nl of telefonisch contact opnemen via (0548) 85 48 36. Dit kan op maandag tot en met vrijdag tussen 08.00 en 12.00 uur.