Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Starters en starterslening

Wij weten dat op dit moment veel jongeren op zoek zijn naar een (eerste) woning. Het is niet altijd makkelijk om een betaalbare woning te vinden.

U wilt voor het eerst een woning kopen, maar de woonlasten zijn iets te hoog voor uw inkomen. U komt dan mogelijk in aanmerking voor een starterslening. De starterslening overbrugt het verschil tussen de koopsom van uw woning en het maximale bedrag dat u bij de bank kunt lenen. Naast de starterslening heeft u dus ook een hypotheek. De rente staat 15 jaar vast. U krijgt de lening voor maximaal 30 jaar. De eerste 3 jaar hoeft u geen rente en aflossing te betalen.

Aanvraag

Zo vraagt u een Starterslening aan:

Wilt u weten hoe u de starterslening aan kunt vragen? Bekijk dan de video van het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn) of ga naar de website van het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn).

Om starters en mensen met een laag- of middeninkomen een helpende hand te bieden bij een (eerste) stap op de woningmarkt hebben wij een doelgroepenverordening vastgesteld.

In een doelgroepenverordening worden verschillende zaken omschreven. Zo wordt er gesproken over sociale koopwoningen. Een sociale koopwoning is een woning die is gesubsidieerd door de overheid. Om voor een sociale koopwoning in aanmerking te komen zijn een aantal regels opgenomen in de doelgroepen verordening.

De sociale koopwoningen zijn bedoeld voor de volgende doelgroepen:

  • Starters op de woningmarkt met een (gezamenlijk) maximaal bruto inkomen van € 40.000,- in het peiljaar. Zij komen in aanmerking voor een appartement met een koopprijs tot € 215.000,- (VON);
  • Starters op de woningmarkt met een (gezamenlijk) maximaal bruto inkomen van € 45.000,- in het peiljaar. Zij komen in aanmerking voor een rijwoning sociale koop met een koopprijs tot € 240.000,- (VON);
  • Starters op de woningmarkt met een (gezamenlijk) maximaal bruto inkomen van € 55.000,- in het peiljaar. Zij komen in aanmerking voor een rijwoning sociale koop met een koopprijs tot € 270.000,- (VON);
  • Starters op de woningmarkt met een (gezamenlijk) maximaal bruto inkomen van € 65.000,- in het peiljaar. Zij komen in aanmerking voor een twee-onder-één kap woning met een koopprijs tot € 355.000,- (VON);

In de Verordening doelgroepen woningbouw gemeente Rijssen-Holten 2021 vindt u alle informatie.

Bent u een starter op de woningmarkt en op zoek naar uw eerste eigen woning? We werken voortdurend aan nieuwe projecten en ontwikkelingen die ook voor starters bedoeld zijn. Op onze projectpagina vindt u informatie over lopende en toekomstige projecten. 

Meer weten?

Bezoek onze pagina Projecten voor het laatste nieuws en updates over woningbouwprojecten.