Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Taxi voor Iedereen

Taxi voor Iedereen is een alternatief naast het normale openbaar vervoer in Rijssen-Holten. Hoewel de FlexRRReis buurtbussen bedoeld zijn voor iedereen, zijn ze niet altijd de meest geschikte optie voor elke reis of persoon. Taxi voor Iedereen is een oplossing waar iedereen gebruik van kan maken.

Heeft u een vervoersbeperking? Dan kunt u contact opnemen met het Sociaal Vraagplein om de mogelijkheden te bespreken.

Een Wmo indicatie voor een maatwerkvoorziening taxivervoer kan een oplossing zijn. Hiervoor onderzoekt een Wmo consulent samen met u wat uw vervoersbehoefte is en wat er mogelijk is. Voor een Wmo indicatie wordt onderzocht of er een andere oplossing is voor uw vervoersbehoefte. Bijvoorbeeld FlexRRReis. Bij het beoordelen van de aanvraag van een Wmo indicatie wordt er altijd naar uw individuele situatie gekeken.

Kosten vervoer bij een Wmo indicatie

Als u recht heeft op een Wmo maatwerkvoorziening taxivervoer:

  • Betaalt u een vast bedrag van € 30,- per maand;
  • Betaalt u € 2,- per rit;
  • Schrijven wij de kosten maandelijks automatisch van uw rekening af.

Kortingsregeling voor minimuminkomens

Inwoners met een beperking en een inkomen tot 110% van de voor u geldende bijstandsnorm kunnen extra korting krijgen. Heeft u recht op deze extra korting? Dan betaalt u voor vervoer binnen en buiten de gemeente € 15,- per maand.

Er zijn 2 taxibedrijven die meedoen met Taxi voor Iedereen. U kunt als klant kiezen met welk taxibedrijf u wilt reizen. Hieronder vindt u de uitgangspunten:

  • U kunt rechtstreeks bellen met de volgende taxibedrijven:
  • Heeft u een Wmo-indicatie maatwerkvoorziening taxivervoer? Dan betaalt u een vaste eigen bijdrage van € 30,- per maand en een eigen bijdrage van € 2,- per rit.
  • Heeft u geen Wmo-indicatie maatwerkvoorziening taxivervoer, maar wilt u wel van deze voorziening gebruik maken? U betaalt een startprijs van € 5,- en daarnaast € 1,95 per kilometer. Een tweede passagier kost € 5,-. Kinderen tot 12 jaar reizen gratis mee.
  • Taxi voor Iedereen rijdt de hele week van 7.00 tot 0.00 uur.
  • U kunt van maandag tot en met zaterdag tussen 7.00 uur en 22.00 uur telefonisch een rit reserveren bij de taxibedrijven. Wij adviseren u om een dag van tevoren te reserveren.
  • U kunt ook online een rit reserveren. Hiervoor heeft u een account op de website van Taxi voor Iedereen nodig. Via uw account ziet u al uw gereden ritten, het aantal gereden kilometers en uw tegoed.
  • Taxi voor Iedereen rijdt in een vast gebied. De taxi rijdt tot 20 á 30 kilometer buiten Rijssen-Holten. Een rit begint of eindigt altijd in Rijssen-Holten.
  • Alle andere randvoorwaarden rond de reis overlegt u rechtstreeks met het taxibedrijf.
  • Er kan gecombineerd worden.

Wilt u meer informatie over Taxi voor Iedereen of wilt u de korting aanvragen? Neem dan contact op met het Sociaal Vraagplein.

Zie ook