Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

WhatsApp-groep voor inwoners en Burgernet

Met elkaar zorgen we voor een veilige woon- en leefomgeving. We zien hiervoor burgerinitiatieven om dit te realiseren. Een voorbeeld van een dergelijk burgerinitiatief is het instellen van een WhatsApp-groep. De gemeente Rijssen-Holten faciliteert hierin. 

Aanmelden Whatsappgroep

Op dit moment zijn er 2 groepen actief. Wilt u zich aanmelden voor een WhatsApp-groep? Dan kan dat via het online formulier. De aanmeldingen voor Holten komen binnen bij beheerder Imre Snippert (inwoner Holten). De beheerder voor Rijssen is burgerwacht Veeneslagen. Aanmeldingen voor Rijssen komen daar binnen. De gemeente Rijssen-Holten gebruikt deze gegevens niet voor andere doeleinden. 

Burgernet

Voor het opsporen van mensen is burgernet.nl opgericht, waarbij u als inwoner meekijkt in uw omgeving.  Een groot aantal inwoners heeft zich al aangesloten bij deze manier van opsporing en kijkt al met de politie mee. Er is ook een app die u in de appstore/playstore gratis kunt downloaden. Daarmee kunt u berichten ontvangen voor de plaats waar u op dat moment bent.

Bent u net als bijna 1,5 miljoen andere Nederlanders aangesloten bij www.burgernet.nl, dan danken wij u oprecht. U werkt al samen met de politie en de gemeente. Aanmelden voor burgernet kan via burgernet.nl

WhatsApp is een berichtensysteem voor smartphones. Hierbij wordt gebruik maakt van een internetverbinding, waardoor er geen kosten per bericht betaald hoeven worden (zoals bij een sms). Via WhatsApp wisselen inwoners onderling makkelijk en snel informatie uit.

De oprichting van deze WhatsApp-groepen is een burgerinitiatief waarbij de gemeente alleen faciliteert. Aan de deelname van een WhatsApp-groep zijn door de initiatiefnemers een aantal spelregels en een handleiding opgesteld. Deze kunnen gebruikt worden bij het opstarten van een WhatsApp-groep. De politie leest mee, zodat daders sneller gepakt worden. Het is wel van belang om voor het daadwerkelijk inschakelen van de politie eerst 112 te bellen.

Voor meer informatie over de WhatsApp-groepen kunt u terecht bij uw wijkagent. Wilt u weten wie uw wijkagent is? Kijk dan voor meer informatie op de website van de politie: wijkagenten Rijssen en wijkagenten Holten. Daarnaast is de Burgerwacht VSR (Veeneslagen Rijssen) betrokken bij de indeling van de WhatsApp-groepen. Meer informatie over de Buurtwacht VSR vindt u op de facebookpagina van de buurtwacht.