Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

20 sollicitanten willen burgemeester van Rijssen-Holten worden

Dit nieuwsbericht is verlopen.
31 oktober 2022

20 personen hebben bij Commissaris van de Koning Andries Heidema hun interesse kenbaar gemaakt voor het burgemeestersambt van Rijssen-Holten. Tussen de sollicitanten bevinden zich 1 vrouw en 19 mannen. De leeftijd van de kandidaten ligt tussen de 32 en 59 jaar.

17 kandidaten hebben of hadden een hoofdfunctie in het openbaar bestuur, 3 sollicitanten hebben een andere professionele achtergrond. Onderling is sprake van een grote politieke diversiteit.

De sollicitatietermijn liep van 5 tot 27 oktober. Het burgemeestersambt in Rijssen-Holten is sinds 1 juni van dit jaar vacant door het verleend eervol ontslag aan burgemeester Arco Hofland. Hij zet zich sindsdien in als waarnemend burgemeester van deze gemeente, totdat zijn opvolger kan aantreden.

Achtergrond procedure

De procedure voor een nieuwe burgemeester kent een aantal fasen. Op 3 oktober begon de zoektocht met het vaststellen van het profiel van de nieuwe burgemeester door de gemeenteraad van Rijssen-Holten. Met het sluiten van de sollicitatietermijn begint de volgende fase, waarbij de Commissaris van
de Koning zich verder verdiept in de sollicitanten en gesprekken voert. Daarna deelt hij zijn bevindingen met een vertrouwenscommissie uit de raad en wordt een selectie gemaakt.

Voordracht minister BZK

De vertrouwenscommissie gaat met deze selectie van kandidaten in gesprek en brengt verslag uit aan de raad. Ook volgt een aanbeveling. Het is uiteindelijk aan de raad om de beste kandidaat voor Rijssen-Holten bij de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties voor te dragen. De minister gaat met
de kandidaat in gesprek en draagt deze vervolgens voor benoeming voor bij de Koning. In maart 2023 kan de nieuwe burgemeester voor deze gemeente aan de slag, zo is op dit moment de verwachting.