Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Coronaregels worden adviezen

Dit nieuwsbericht is verlopen.
22 maart 2022

Met ingang van 23 maart gelden er in Nederland bijna geen verplichte coronaregels meer. Wel gelden er nog steeds adviezen om verspreiding van het virus tegen te gaan.

Een coronabesmetting kan ook voor gezonde mensen nog steeds heel vervelend zijn. Corona blijft een groter risico voor mensen die ouder zijn, of die een kwetsbare gezondheid hebben.
“We hebben een gezamenlijke verantwoordelijkheid om elkaar te beschermen”, aldus burgemeester Arco Hofland. “In onze gemeente zijn de besmettingscijfers hoog. Dat maakt het extra belangrijk dat we de adviezen serieus nemen.”

Adviezen

Een aantal adviezen helpt nog steeds om besmetting te voorkomen:

  • Was regelmatig uw handen.
  • Hoest en nies in uw elleboog.
  • Blijf thuis bij klachten en doe een (zelf)test.
  • Ventileer in binnenruimtes en zorg voor frisse lucht.
  • Haal uw vaccinatie, booster- of herhaalprik

Hiermee beschermt u uzelf, uw familie, vrienden en anderen. En houd rekening met mensen die zich zorgen maken over hun eigen gezondheid, bijvoorbeeld omdat ze ouder zijn of chronisch ziek.

Respecteer elkaars keuzes

Houd rekening met elkaar. Houd afstand als iemand daar om vraagt. Heeft u een afspraak met iemand die zorgen heeft over zijn of haar gezondheid? Doe dan eerst een zelftest. En respecteer elkaars keuzes. Bijvoorbeeld als iemand een mondkapje draagt op een plek waar u het zelf niet zou doen.