Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

De Nationale Brandpreventieweken zijn weer van start gegaan

Dit nieuwsbericht is verlopen.
11 oktober 2022

Steeds meer Twentenaren hebben rookmelders in huis hangen. Daar is Brandweer Twente heel blij mee. Ontstaat er brand, dan heeft u meer tijd om te vluchten en kan de brandweer zich richten op het blussen van de brand. Dat is erg belangrijk. Juist nu de koude wintermaanden eraan komen!

Door de hoge gasprijzen zoeken steeds meer mensen naar andere manieren om hun woning te verwarmen. “Begrijpelijk. Maar de risico’s op brand nemen hierdoor toe”, vertelt Mariska Achtereekte, sectorhoofd Brandveiligheid. “Het is dus ontzettend belangrijk om in uw woning voldoende rookmelders op te hangen. Een eenvoudige actie, met een groot effect.”  Deze maand vraagt Brandweer Twente daarom extra aandacht voor brandveiligheid en rookmelders tijdens de Nationale Brandpreventieweken van 1 t/m 31 oktober 2022.

Waar kunt u het beste rookmelders ophangen?

Vanaf juli 2022 is een rookmelder op elke etage van uw woning wettelijk verplicht. Maar wat dacht u van uw woonkamer waar u extra kaarsjes heeft aangestoken op de vensterbank of uw werkkamer waar een elektrisch of petroleumkacheltje de ruimte opwarmt? Deze alternatieve manieren van uw huis verwarmen zorgen ervoor dat het risico op een brand omhoog gaat. Pas daarom goed op en zorg voor rookmelders in dit soort ruimtes. Doe de rookmelderwijzer op www.rookmelders.nl/rookmelderwijzer en ontdek waar rookmelders in uw woning essentieel zijn.