Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Energietoeslag 2022 aanvragen vóór 1 maart 2023

8 februari 2023

In 2022 zijn de energiekosten voor veel mensen gestegen. Daarom hebben wij vorig jaar € 1300,- uitbetaald aan alle inwoners van wie wij weten dat zij er recht op hebben. Andere inwoners die in aanmerking komen voor deze energietoeslag kunnen deze zelf aanvragen. Heeft u dat nog niet gedaan? Dan kan dat nog tot en met 28 februari.

De gemeente betaalt de energietoeslag 2022 van € 1300,- maar 1 keer uit. U kunt nu dus alleen een aanvraag doen als u vorig jaar geen energietoeslag heeft gekregen. De toeslag is bedoeld voor inwoners van Rijssen-Holten van 21 jaar of ouder die een inkomen hebben tot maximaal 120% van de bijstandsnorm. De bedragen die hierbij horen vindt u op www.rijssen-holten.nl/energietoeslag. Daar vindt u ook meer informatie over de voorwaarden.

Zo vraagt u de energietoeslag 2022 aan

U kunt de energietoeslag tot uiterlijk 28 februari aanvragen via het digitale formulier op onze website. U logt daarbij in met DigiD. Ook voegt u foto’s toe van een aantal documenten, zoals uw loonstrook. Het aanvraagformulier vindt u op www.rijssen-holten.nl/energietoeslag.

Hulp bij aanvragen

Heeft u hulp nodig bij het invullen van het aanvraagformulier? Dan kunt u terecht bij de vrijwillige Thuisadministratie van ViaVie Welzijn. Neem hiervoor op werkdagen tussen 8.30 en 12.00 uur contact op met Viavie Welzijn via (0548) 362 755. Zij kunnen u alleen helpen als u al een DigiD heeft.