Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

"Hartverwarmend hoe iedereen zijn steentje bijdraagt"

Dit nieuwsbericht is verlopen.
21 maart 2022

Iedereen heeft de beelden kunnen zien: miljoenen mensen ontvluchten Oekraïne. Meer dan 8.000 vluchtelingen zijn inmiddels in Nederland aangekomen. Een aantal daarvan wordt opgevangen in Rijssen-Holten. 

Burgemeester Arco Hofland is onder de indruk van de inzet van de samenleving voor de vluchtelingen. Op veel scholen worden hulpacties georganiseerd. Kinderen zamelen goederen en geld in voor leeftijdsgenootjes uit Oekraïne. Er zijn bedrijven die transport ter beschikking stellen om ingezamelde goederen naar vluchtelingenkampen in Polen te brengen.

Ook voor de vluchtelingen die naar Rijssen-Holten komen, wordt veel gedaan. Medewerkers van de Kringloop en ViaVie Welzijn zetten alles op alles om leegstaande woningen bewoonbaar te maken. Ook zijn er mensen die vluchtelingen thuis opvangen. Burgemeester Hofland: “Het is hartverwarmend om te zien hoe iedereen zijn steentje bijdraagt en hoe sommige mensen hun hart en huis openstellen voor mensen in nood.”

Crisisnoodopvang

De gemeente heeft sporthal De Stroekeld in Rijssen beschikbaar gesteld voor crisisnoodopvang. Als de stroom vluchtelingen sterk toeneemt, kunnen hier tijdelijk mensen worden opgevangen tot er elders onderdak beschikbaar is. Of dat ook daadwerkelijk nodig zal zijn, is moeilijk in te schatten.

Kijk voor meer informatie over Oekraïne op www.rijssen-holten.nl/oekraine.