Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Hulp bij belastingaangifte en aanvragen kwijtschelding

Dit nieuwsbericht is verlopen.
21 februari 2022

Heeft u behoefte aan hulp bij het invullen van uw belastingaangifte? En heeft u een laag inkomen? Net als voorgaande jaren kunt u hiervoor terecht bij vrijwilligers van de Thuisadministratie. Zij zetten zich in om inwoners van Rijssen-Holten met een inkomen op bijstandsniveau te helpen met de belastingaangifte of een aanvraag voor kwijtschelding.

Alle huishoudens in Rijssen-Holten hebben de aanslag gemeentelijke heffingen ontvangen. Als u een minimuminkomen heeft en geen vermogen, dan komt u misschien in aanmerking voor (gedeeltelijke) kwijtschelding. Ook als u alléén een AOW-uitkering heeft en geen vermogen, kan het zinvol zijn om kwijtschelding aan te vragen.

Gratis hulp voor minima

De vrijwilligers van de Thuisadministratie van ViaVie Welzijn helpen bij de aanvraag van eventuele kwijtschelding van deze aanslag. Ook kunnen de vrijwilligers  ondersteunen bij de aangifte inkomstenbelasting en mogelijke kwijtschelding aanslag GBLT (waterschapsbelasting). Voor minima is deze hulp gratis.

Wilt u hulp van de Vrijwillige Thuisadministratie? Meld u aan

Bel op werkdagen tussen 9.00 en 12.00 uur met ViaVie Welzijn via (0548) 362 755 en vraag naar Aniek Vogelzang of Ans Detert.  Zij maken  een afspraak met u op 1 van de kantoren van ViaVie. Voor de minima die aangifte inkomstenbelasting moeten doen zijn er speciale spreekuren. Mocht u  door omstandigheden niet naar 1 van de kantoren van ViaVie kunnen komen, dan kan een afspraak bij u thuis gemaakt worden.

Let op: een vrijwilliger kan u alleen helpen als u een DigiD heeft!
De vrijwilligers kunnen u niet helpen met zakelijke aangiften.

De vrijwilligers zijn getraind om u goed te kunnen ondersteunen, zij hebben een Verklaring Omtrent Gedrag afgegeven en beschermen uw privacy.

Heeft u vragen?

Neem dan contact op met het ViaVie Welzijn via (0548) 362 755 en vraag naar Aniek Vogelzang of Ans Detert.