Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Nieuw zwembad De Koerbelt op 1 juni 2023 officieel geopend

Dit nieuwsbericht is verlopen.
1 juni 2023

Vandaag is om 16.00 uur het nieuwe gemeentelijke binnenbad van zwembad De Koerbelt officieel geopend. (Zwem)vereniging, omwonenden, betrokken bedrijven, organisaties en bestuurders waren bij de opening aanwezig. Inwoners kunnen tijdens de openingsweek van 5 tot en met 11 juni kennismaken met het nieuwe zwembad.

Een openingsweek vol activiteiten

Tijdens de openingsweek kan iedereen het nieuwe zwembad komen ontdekken. Er zijn vele activiteiten voor verschillende doelgroepen.

Van ontbijtzwemmen tot zwemplezier met de (klein)kinderen tijdens het gezinszwemmen. En van uitdagende beweegactiviteiten tot ontspannen banenzwemmen. Natuurlijk ontbreekt ook het discozwemmen niet in het nieuwe zwembad. Op 30 juni kunnen bezoekers tot 13 jaar weer dansen in het water op de laatste hits.

Een zwembad voor iedereen

Het nieuwe binnenbad bestaat uit een sportbad en een recreatiebad van ieder 25 meter. Beide baden hebben een beweegbare bodem. Hierdoor kunnen meerdere doelgroepen tegelijkertijd gebruikmaken van het zwembad. Daarnaast is het ook mogelijk om in de daluren een bassin te sluiten. Naast de 2 hoofdbaden is er ook een peuterbad met speelelementen, een unieke 70 meter lange glijbaan met geluid en verlichting en een whirlpool om in te ontspannen.

Doelstelling: duurzaam zwembad

De gemeenteraad van Rijssen-Holten koos er in 2019 voor om een zwembad te laten ontwerpen op basis van Total Cost of Ownership (TCO). Een aanpak waarbij de ontwerpkeuzes niet worden gemaakt op basis van aanschafkosten, maar op basis van werkelijke exploitatiekosten. Met oog voor eventuele opbrengsten, installatiekosten, onderhoudskosten en vervangingskosten. Het Rijssense bedrijf Reitsema & Partners architecten in samenwerking met Wehrung architecten is toen geselecteerd als architect, met 20 jaar ervaring in het ontwerpen op basis van TCO.

Slim energie opslaan

Dankzij deze werkwijze levert het zwembad straks 2 keer zoveel op als dat het nodig heeft. Het zwembad is daarmee energiepositief. Het ontwerp levert een groot dak op dat werkt als een innovatief moederbord, waarop langdurig energie kan worden opgewekt. Zonnecollectoren en pv-panelen zorgen voor de opwarming van de baden. Overtollige energie uit de zomer wordt slim opgeslagen. Warmte en energie wordt opgeslagen in volledig circulaire thermische en elektrische accu’s. Dankzij de accu’s kan energie uit de zomer tot januari gebruikt worden. Verantwoordelijk wethouder René de Koff, die ook financiën in zijn portefeuille heeft, is gefascineerd door het nieuwe zwembad: “We hoeven de gehele levensduur van het zwembad niet of nauwelijks energie in te kopen om het zwembad te verwarmen.”