Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Opvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen aan de Forthaarsweg wordt verlengd

Dit nieuwsbericht is verlopen.
29 februari 2024

Het college van burgemeester en wethouders heeft dinsdag 27 februari 2024 besloten om de opvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen aan de Forthaarsweg te verlengen. Het college heeft deze beslissing genomen nadat buurtbewoners, veel inwoners uit Holten en het burgerpanel hebben laten weten positief tegenover de locatie te staan.

De huidige vergunning is tot de zomer van 2024 geldig. Op dit moment is er nog geen zicht op vrede in Oekraïne. De opvang van Oekraïense vluchtelingen is hierdoor nog steeds nodig. Daarom is er in september 2023 een zoektocht gestart naar een nieuwe locatie voor de opvang. Tijdens deze zoektocht hebben wij gesproken met een aantal buurtbewoners van de huidige opvanglocatie. In deze gesprekken zijn zij met het idee gekomen om de vergunning te verlengen. Daarnaast hebben we ook het burgerpanelleden uit Holten vragen gesteld over de opvanglocatie. Hieruit is gebleken dat een ruime meerderheid tevreden is over de huidige locatie aan de Forthaarsweg.

Er zijn veel signalen uit de samenleving voor het behouden van de opvanglocatie

Naast de gesprekken met de buurtbewoners en de mening van het burgerpanel hebben we ook veel signalen gekregen van inwoners uit Holten. Deze signalen waren voornamelijk positief over de opvanglocatie op de huidige plek.

De opvanglocatie wordt voor 3 jaar verlengd

In de hoop dat in de komende 3 jaar de oorlog eindigt en de Oekraïense vluchtelingen weer naar hun thuisland kunnen terugkeren. Om de opvanglocatie aan de Forthaarsweg te verlengen moet er een nieuw huurcontract worden getekend en een nieuwe vergunning worden aangevraagd. Deze processen worden beide op korte termijn in gang gezet.

Heeft u vragen over het verlengen van de opvanglocatie aan de Forthaarsweg?

Wij helpen u graag! U kunt uw vraag stellen door een mail te sturen naar oekraine@rijssen-holten.nl.