Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Tegels eruit, groen erin: doe mee aan het NK Tegelwippen

27 mei 2024

Op 21 maart 2024 is het NK Tegelwippen gestart. Ook Rijssen-Holten doet mee. En u kunt ons helpen! Tot en met 31 oktober 2024 gaan we de strijd aan met andere gemeenten om zoveel mogelijk tegels te vervangen door groen.

Groene tuinen tegen wateroverlast en hittestress

Het weer in Nederland wordt steeds extremer. Hierdoor ontstaan problemen zoals wateroverlast en hittestress. Meer groen gaat wateroverlast tegen en koelt de omgeving als het warm is. Dus wip die tegels uit uw voor- of achtertuin en vervang ze door planten of bomen! Om u een handje te helpen kunt u nu ook subsidie aanvragen voor het vergroenen van uw tuin. Meer informatie over deze subsidie vindt u op de pagina Subsidie groen en water.

Laat uw tegels ophalen door de Tegeltaxi

Tijdens het NK Tegelwippen gaan onze collega’s iedere maand op pad met de Tegeltaxi om gewipte tegels op te halen. Helemaal gratis!

De Tegeltaxi rijdt op de volgende data

  • Donderdag 5 september 2024
  • Dinsdag 1 oktober 2024

Aanmelden

U kunt u aanmelden voor 1 van deze data via duurzaam@rijssen-holten.nl. Vergeet niet uw adres, contactgegevens en het aantal vierkante meter aan tegels te vermelden. De tegels kunt u een dag van tevoren op de plek leggen waar u ook uw afvalcontainer aanbiedt.

Goed om te weten

Let er op dat er ongeveer 50 centimeter (ongeveer 2 stoeptegels) ruimte vrij is rond de tegels die opgehaald moeten worden, zodat de grijparm van de vrachtwagen er bij kan.