Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kavel- en woninguitgifte

Zoekt u binnen gemeente Rijssen-Holten een kavel voor woningbouw of een sociale koopwoning? De gemeente regelt de uitgifte van kavels en toewijzing van sociale koopwoningen.

Kavels

Bij sommige bouwplannen geeft de gemeente zelf de kavels uit. Via een loting heeft iedereen evenveel kans om grond kopen om daarop voor zichzelf zijn droomwoning te bouwen.

Sociale woningbouw

Er zijn sociale koopwoningen en sociale huurwoningen. Sociale koopwoningen worden ook via een loting toegewezen. Voor het aanbod van sociale huurwoningen kunt u terecht bij de woningcorporaties in Rijssen-Holten:

Als gemeente verzorgen wij zelf de toewijzing en verkoop van onze bouwkavels. Dit doen we omdat veel inwoners vragen over de uitgifte van de bouwkavels bij ons neerleggen. Ook is het voor ons belangrijk om te weten wat de behoefte aan bouwkavels is. Deze informatie kunnen wij goed gebruiken voor het beleid in de woningbouwvisie. 

De toewijzing van beschikbare kavels wordt bepaald door een loting.

De toewijzing van de sociale koopwoningen regelen wij ook als gemeente. We vinden het belangrijk om te weten wat de behoefte is aan sociale woningbouw. Deze informatie kunnen wij gebruiken voor het beleid in de woningbouwvisie. 

De volgorde van toewijzing gebeurt door een loting.

De verdeling van de sociale huurwoningen gebeurt via een van de 2 woningbouwcorporaties die in Rijssen-Holten actief zijn: