Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Werkzaamheden Tusveld

Nieuwe planten op het Tusveld

Door de hete en droge zomers kunnen de planten op het plein Tusveld niet goed groeien en is het gras verbrand. Daarom hebben we een plan gemaakt om het Tusveld aan te passen. We verwachten dat we begin volgend jaar kunnen starten met de werkzaamheden.

We vervangen alle planten

Alleen de Julianaboom blijft staan. We plaatsen nieuwe planten en bomen die beter tegen hitte en klimaatverandering kunnen. Denk aan jonge bomen, lage heesters en vaste planten.

We passen de plantenvakken aan

We zien op de hittekaart dat het Tusveld erg heet wordt tijdens zomerse dagen. Omdat planten ervoor zorgen dat het koeler blijft, maken we het plantenvak langs de Rozengaarde groter. Zo passen er nog meer planten op het Tusveld. De planten op het Tusveld staan nu in verhoogde vakken. Deze verhoogde plantenvakken vervangen we door lage plantenvakken.

Op het Tusveld komt een kunstwerk

Oud-burgemeester Arco Hofland heeft bij zijn afscheid een kunstwerk cadeau gegeven aan de inwoners van Rijssen-Holten. Het kunstwerk gaat over democratie. Een passende plek is daarom het Tusveld in Rijssen, dicht bij het gemeentehuis. Wanneer we het kunstwerk gaan plaatsen is nog niet bekend.

De ontwerpen voor het Tusveld

Binnenkort vindt u hier de tekeningen met het ontwerp voor de nieuwe inrichting van het Tusveld.